طرز تهیه عاشوره سنتی به روش ترکیه ای
به گزارش وبلاگ رویال درام، عاشوره یکی از غذاهای محلی و خوشمزه ترکیه است که بیشتر در مراسم مذهبی و برای نذری استفاده می شود و روش پخت این آش خوش طعم خیلی راحت و سریع است.
مواد لازم برای 6-8 نفر
گندم حلیم یک و نیم لیوان
نخود1 استکان
لوبیا سفید 1 استکان
برنج ریز یا نشاسته 3 قاشق غذاخوری
قیسی 15 عدد
انجیر خشک 11 عدد
کشمش زرد 1 استکان
کشمش ریز سیاه 1 استکان
شکر 3 و نیم استکان
پرتقال 1 عدد
پودر پسته برای تزئین 1 استکان
بادام بدون پوست یک و نیم لیوان
فندق بدون پوست یک لیوان
چوب دارچین به اندازه دلخواه
طرز تهیه عاشوره
مرحله اول
ابتدا نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده اید تا موجب نفخ نشود و سریع تر پخته شوند، آبکشی کنید و در قابلمه بریزید و با اندازهی آب بگذارید تا خوب بپزند.
نکته: بهتر است چند بار آب نخود و لوبیا را وقتی که گذاشته اید خیس بخورند، عوض کنید.
مرحله دوم
بعد گندم را که از دو تا سه ساعت قبل در آب خیس کرده اید، آبکشی کنید و در یک قابلمه با اندازهی آب روی حرارت میانه قرار دهید تا خوب پخته شود و دانه های گندم شکفته شوند.
مرحله سوم
برنج را هم که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اید، آبکشی کنید و به گندم اضافه کنید، نخود و لوبیا را هم روی گندم بریزید و با اندازهی آب روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله چهارم
همه مواد را با هم مخلوط کنید، بعد یک پرتقال را تمیز بشورید و پوست نارنجی آن را با رنده ریز رنده کنید و به مواد اضافه کنید و آب پرتقال را هم بگیرید و روی مواد بریزید.
مرحله پنجم
کشمش ها را که یک ساعت در آب خیسانده اید به مواد اضافه کنید و هم بزنید، بعد قیسی را بشورید و خرد کنید و روی ترکیب مواد بریزید، انجیر ها را هم خرد کنید و اضافه کنید.
نکته: برای خوشمزه تر شدن عاشوره از ترکیب کشمش زرد و کشمش ریز سیاه استفاده کنید.
مرحله ششم
حالا با سلیقه و دلخواه خودتان دو عدد سیب را پوست بگیرید و مکعبی و ریز خرد کنید و به مخلوط مواد اضافه کنید، با توجه به ذائقه خودتان می توانید دو عدد میخک هم در قابلمه بیاندازید.
مرحله هفتم
بعد مغز فندق و مغز بادام و به دلخواه خودتان اندازهی چوب دارچین را هم به ترکیب مواد اضافه کنید و خوب همه مواد را با هم ترکیب کنید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا بپزند.
نکته: برای خوشمزه تر شدن آش اندازهی مغز گردو هم به مخلوط مواد اضافه کنید.
مرحله هشتم
اگر اندازه آب کم بود و هنوز مواد خوب پخته نشده بودند اندازهی آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا باز با هم بپزند، بعد اندازهی شکر را با توجه به ذائقه خودتان اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله نهم
دوباره بگذارید تا نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم با هم بپزند و در این مدت مدام مخلوط را به هم بزنید بعد از اینکه آش به شکل و غلظت حلیم رسید از روی حرارت بردارید. در آخر آش عاشوره را در ظرف مناسب بکشید و با پودر پسته، خلال بادام، خرده های گردو و پودر دارچین تزئین و میل کنید.
منبع: گردشبان