باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
به گزارش وبلاگ رویال درام، انار حتی بیشتر از چای سبز در خاصیت آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان ها باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن برای مقابله با بیماری هایی مثل آنفولانزا می شوند.
هرساله در فصل پاییز شاهد شیوع و توسعه بیماری آنفولانزا هستیم، اما سال جاری تب شیوع این بیماری بسیار سریع تر و سخت تر از سال های قبل آغاز است. بخش های عفونی اغلب بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور در طول یک ماه اول پاییز مملو از بیمارانی شد که با علایم آنفولانزا و بیماری های تنفسی کارشان به بستری شدن کشید.
متخصصان بیماری های عفونی می گویند برای بهبود سریعتر و کاهش علایم این بیماری باید در کنار مراحل درمان به بحث تغذیه نیز توجه ویژه گردد. در این گزارش باید و نباید های غذایی و بعلاوه غذا های مفید و مضر برای مبتلایان به آنفولانزا را برایتان معرفی نموده ایم.
آنفولانزا ویروس عفونی شایع و متشکل از قطرات عفونی است که وارد بدن افراد می گردد، این ویروس ابتدا در نقاط تحتانی بدن مانند گلو و ریه پخش می گردد و بعد از ورود به این بخش ها آغاز به توسعه می نماید. هرساله با آغاز پاییز و در ادامه در فصل زمستان ویروس آنفولانزا شایع می گردد و افراد بسیاری در دنیا به این بیماری مبتلا می شوند. آنفولانزا، ویروسی است که از راه های مختلف سرایت پذیر می گردد.
فرد می تواند ویروس را از فرد مبتلا به آنفولانزا که در نزدیکی اش عطسه، سرفه یا صحبت می نماید، بگیرد. این ویروس می تواند بر روی اشیای به مدت دو تا هشت ساعت زنده بماند. در صورتی که فرد مبتلا به آنفولانزا بر روی سطحی مثل صفحه کلید رایانه یا دستگیره در دست بزند و فرد دیگری آن سطح را لمس کند مبتلا خواهد شد.
در واقع همین که ویروس به روی دست ها انتقال یافت، می تواند با لمس دهان، چشم ها یا بینی به بدن راه یابد. واکسینه کردن یکی از راه های اصلی مقابله با این ویروس است. در ادامه به معرفی مواد غذایی می پردازیم که در درمان سریع تر این بیماری عفونی معجزه می نمایند.
موادغذایی مفید برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا
خوردن بعضی خوراکی ها آنقدر مفید است که می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن، مانع ابتلای شما به ویروس آنفولانزا گردد. همانطور که گفتیم این بیماری بیشتر در افرادی دیده می گردد که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند. پس می توانید تنها با خوردن بعضی مواد مغذی و ویتامین ها به تقویت سیستم ایمینی بدن خودتان یاری کنید.
لبنیات: شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم که 70 درصد سیستم ایمنی بدن ما به سلامت روده هایمان بستگی دارد. تمام غذا هایی که می خوریم، همگی برروی سلامت روده ما اثرگذار هستند. از برترین باکتری هایی که می تواند سیستم ایمین بدن و روده های ما را تقویت کند، پروبیوتیک ها هستند.
منبع اصلی این پروبیوتیک ها لبیات و میوه ها است. ماست یکی از اصلی ترین مواد خوراکی است که سرشار این باکتری مفید است.
ماهی سالمون: ماهی سالمون از منابع اصلی امگا 3 است. امگا 3 به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب ها یاری بسیاری می نماید. این ماده می تواند در درمان یا پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا موثر باشد چراکه در دوران بیماری بدن ما التهاب های زیادی از درون دارد.
پرتقال: پرتقال از منابع اصلی ویتامین C است که می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. از همین رو از پرتغال و سایر مرکبات در این فصل نباید غافل شد.
گردو: مغز گردو سرشار از ویتامین B6، E، مس و امگا3 است. آنتی اکسیدان های موجود در گردو می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و خطر ابتلا به آنفولانزا کمتر گردد.
انار: انار حتی بیشتر از چای سبز در خاصیت آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان ها باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن برای مقابله با بیماری هایی مثل آنفولانزا می شوند.
فلفل دلمه ای قرمز: فلفل دلمه ای قرمز هم از دیگر منابع آنتی اکسیدان است. یک فلفل دلمه ای قرمز میانه می تواند دوبرابر احتیاج شما به ویتامین سی را در روز برآورده کند. ویتامین سی می تواند به تقویت گلبول های سفید خون و درنتیجه تقویت سیستم ایمنی بدن یاری کند.
سیر: سیر خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارد. این ماده مقوی می تواند به بهبود عفونت موجود در بدن شما و کم شدن التهاب ها یاری کند. اگر مزه سیر برایتان خوشایند نیست، آن را با سایر غذا ها میل کنید.
عسل: عسل هم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که در بهبود و تقویت دستگاه ایمنی بدن شما اثرگذار است. بعلاوه خوردن عسل به نرم شدن گلوی شما و کاهش سرفه هایتان در دوران ابتلا یاری خواهد نمود.
روغن زیتون: روغن زیتون خاصیت ضدالتهابی دارد. بعضی تحقیقات هم ثابت نموده که خاصیت ضدمیکروبی هم دارد. بااینحال خوردن این روغن با غذا، سالاد و … می تواند به کاهش علائم آنفولانزا شما یاری کند.
در زمان ابتلا به آنفولانزا چه بخوریم؟
اگر دچار بیماری آنفولانزا شده اید و اکنون در جال طی مراحل درمانی هستید می توانید با استفاده از مواد غذایی که به شما معرفی می کنیم، روند درمان این بیماری را سریعتر کنید.
مصرف مایعات برای کاهش تب
در زمان تب، مایعات بدن تان کاهش پیدا می نماید، پس در این مدت باید مصرف نوشیدنی و آب را بیشتر کنید. از نشانه های کم آبی، غلیظ شدن و پر رنگ شدن ادرار است. پس اگر به آنفولانزا مبتلا هستید و تب دارید، نوشیدن مایعات را از قلم نیاندازید.
مایعات گرم و بخار آن به روان شدن مخاط بینی و گرم شدن گلوی تان یاری می نماید. آب نارگیل، آب پرتغال، دمنوش های بدون کافئین، آب گرم با عسل و لیمو و زنجبیل از جمله مایعات مفید برای دوران ابتلا به آنفولانزا هستند.
چای زنجبیل برای درد و تهوع
شکم درد یکی از رایج ترین علائم آنفولانزا است. نوشیدنی های گرم مثل چای زنجبیل همانطور که گفتیم، می تواند در تسکین درد شکم شما موثر باشد. بعلاوه مصرف غذا های بدون ادویه و کم چرب به راحتی در معده هضم می شوند و درد شکم شما را بیشتر نمی نمایند. بعلاوه زنجبیل درد شکم، حالت تهوع شما را کم تر می نماید.
ماست برای درمان اسهال
اگر درزمان ابتلا به آنفولانزا به اسهال نیز مبتلا شدید، غذا هایی مصرف کنید که راحت تر هضم می شوند و دارای پروبیوتیک هستند. خوردن ماست که منبع اصلی پروبیوتیک است می تواند به بهبود اسهال شما یاری کند. البته در بعضی از مبتلایان مصرف ماست می تواند علایم بیماری را تشدید کند به همین علت با احتیاط این ماده غذایی را در این دوران مصرف کنید.
چای داغ برای کاهش التهاب گلو
سرفه های بیش از حد در آنفولانزا می تواند گلوی شما را زخم و پر از التهاب کند. در چنین شرایطی نوشیدن یک فنجان چای داغ می تواند گلوی شما را گرم و آرام کند. طعم دار کردن این چای با هل، دارچین، میخک و زنجبیل هم می تواند گرفتگی بینی شما را باز کند و تنفس تان راحت تر گردد. در چای سبز هم آنتی اکسیدان های بسیاری یافت می گردد که به تقویت سیستم ایمنی شما یاری خواهد نمود.
سوپ ها برترین درمان برای آنفولانزا
از چند دهه گذشته اولین غذایی که برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی به بیماران توصیه می گردد، سوپ ها هستند. البته علت قانع نماینده ای نیز برای این پیشنهاد وجود دارد. سوپ ها منبع عالی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و کالری هستند.
از جمله سوپ های مفید برای درمان آنفولانزا سوپ مرغ، سوپ و آش کدوحلوایی، آش سرماخوردگی (این آش از اندازه مساوی پیاز، سیب درختی، هویج، شلغم، برنج، به و سبزی سوپ تشکیل شده است)، فرنی، شوربای گشنیز و اسفناج، سوپ شلغم و سوپ جو است.
در دوران ابتلا مصرف این غذا ها ممنوع است
خوردن بعضی از مواد غذایی که سالم هم تلقی می شوند، در دوران ابتلا به آنفولانزا می توانند مشکل زا شوند و علایم بیماری را تشدید نمایند. این مواد غذایی شامل پنیر، شکلات، چیپس، فست فودها، قهوه، فلفل تند، موز، ماهی تن، بادام زمینی، بیسکوییت، میگو، نوشیدنی های انرژی زا، سرکه، سیب زمینی سرخ شده، آناناس و بادمجان است.
منبع: فرادید