طرز تهیه کباب انگشتی لذیذ و خوشمزه
به گزارش وبلاگ رویال درام، کباب انگشتی نوعی کباب کشمیری بوده که نام آن برگرفته از شکل ظاهری آن است. کباب های کوچکی به اندازه انگشت که طعمی شبیه کباب تابه ای یا شامی دارند و همراه با نان یا برنج سرو می شوند.

وبلاگ رویال درام | سرویس آشپزی - آیا تا به امروز نام کباب انگشتی را شنیده اید؟ کباب انگشتی یکی از انواع کباب خانگی است که طعم فوق العاده آن باعث شده هواداران زیادی داشته باشد. این کباب خیلی سریع آماده می گردد و برای مواقعی که وقت کافی برای آشپزی ندارید مناسب است.
کباب، غذایی محبوب در خاورمیانه، به خصوص در ایران و قفقاز بوده که به عنوان غذایی اعیانی معروف است. کباب را از ترکیب گوشت چرخ نموده یا تکه ای از گوشت گاو، گوساله یا گوسفند با پیاز و ادویه جات درست می نمایند. برای طبخ آن گوشت را به سیخ می کشند و بر روی آتش مستقیم حرارت می دهند. از معروف ترین کباب های ایرانی می توان به کباب چنجه، کباب بختیاری، کباب سلطانی، کباب کوبیده و کباب برگ اشاره نمود که هر یک به روشی خاص درست می شوند.
طرز تهیه کباب انگشتی
این غذا برای 4 نفر مناسب بوده؛ زمان اماده سازی مواد اولیه 10 دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود 20 دقیقه طول می کشد.
مواد لازم | |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
پیاز عظیم | 1 عدد |
نان تست | 3 تکه |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
نان های تست را در مقدار کمی آب خیس کنید تا به شکل خمیر درآیند.
پیاز را پوست گرفته و خیلی ریز رنده کنید، سپس پیاز رنده شده را همراه با گوشت چرخ نموده و نان تست خمیر شده در کاسه ای بریزید.
زرده تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه نموده و با دست آغاز به ورز دادن مواد کنید.
آنقدر مواد را ورز دهید تا کاملا مخلوط شده و به صورت خمیری یکدست درآیند.
روی ظرف حاوی مواد را سلفون بکشید و حدود 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت مزه دار گردد.
در تابه مناسبی مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد.
مایه کباب را از یخچال خارج نموده، 2-1 قاشق غذاخوری از آن را برداشته و با دست به شکل بیضی درآورید.
کباب انگشتی را در روغن قرار دهید تا یک طرف آن سرخ گردد، سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ گردد.
به جامانده مایه کباب را به همین شکل آماده نموده و سرخ کنید تا مواد تمام گردد.
مقداری گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده در کنار کباب انگشتی عالی است.
کباب ها را در ظرف سرو بچینید و اطراف آن را با حلقه های سرخ شده گوجه فرنگی و خلال های سرخ شده سیب زمینی تزیین کنید.
این کباب را همراه با نان یا برنج به عنوان وعده نهار یا شام نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه ای یا کباب دیگی خوشمزه
چند نکته در طرز تهیه کباب انگشتی
- برای خمیر کردن نان های تست نیازی به افزودن آب زیاد به نان نیست، بلکه کافی است مقداری آب روی نان ها بپاشید و کمی صبر کنید تا نرم شوند سپس با دست آنها را به شکل خمیر درآورد. افزودن مقدار زیاد آب به نان تست باعث شل شدن مایه کباب خواهد شد.
- گوشتی که برای تهیه کباب انگشتی استفاده می گردد بهتر است دو بار چرخ شده باشد.
- در صورت تمایل می توانید کمی جعفری ساطوری نیز به مایه کباب اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.
در صورت تمایل می توانید 1 قاشق چایخوری پودر سیر و 1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا به مایه کباب اضافه کنید.
- می توانید شکل کباب را به صورت لوله ای درست کنید. بدین صورت که مقداری از مایه کباب را کف دست رول کنید تا بلندی و قطر آن به اندازه یک انگشت گردد، سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید.
- اگر وقت کافی برای آشپزی ندارید می توانید مرحله استراحت گوشت در یخچال را حذف کنید.
کباب یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است که نام آن در بیشتر رستوران های ایرانی به چشم می خورد و در اغلب مجالس و مراسمات نیز به عنوان غذای اصلی سرو می گردد. روش های طبخ زیادی برای این غذا وجود دارد که ساده ترین نوع آن، طبخ بر روی اجاق گاز و در تابه است. کباب انگشتی در واقع نوعی کباب تابه ای بوده که از نظر ظاهری کمی با آن متفاوت است.
شما نیز برای ایجاد تنوع غذایی می توانید این کباب خوشمزه را در منزل تهیه کنید و اگر پیشنهادی در این زمینه دارید به وسیله قسمت ارسال نظر آن را با مخاطبان وبلاگ رویال درام به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com