چند توصیه برای کاهش چربی خون
به گزارش وبلاگ رویال درام، خوردن بیش از حد چربی های اشباع، کلسترول خون را افزایش می دهد و افزایش کلسترول خون نیز می تواند اندازه خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بیشتر کند.
چربی اشباع شده در انواع کره ها، روغن ها، خامه ها، کیک ها، بیسکوییت، گوشت های پرچرب، سوسیس، کالباس، ماست و پنیر به خصوص پنیر پرچرب، انواع شیرینی ها، بستنی، شیر نارگیل، کرم نارگیل، میلک شیک، شکلات و اسپری های شکلاتی وجود دارد.
دستورالعمل های متعددی درباره مصرف چربی اشباع شده وجود دارد و این دستورالعمل ها نکاتی درباره میزان مصرف چربی های اشباع شده ارائه می دهند. بر اساس دستورالعمل های بهداشتی، میزان چربی اشباع شده برای مردان و زنان به ترتیب نباید بیشتر از 30 و 20 گرم در روز باشد.
افرادی که باید میزان چربی مصرفی خود را کاهش دهند ضروری است چربی های غیراشباع را جایگزین چربی های اشباع شده نمایند؛ امگا 3 جزو چربی های غیراشباع به شمار میرود.
موارد متعدی می توانند سبب کاهش میزان کل چربی بدن شوند و باید در کانون توجه قرار گیرند. به عنوان مثال هنگام خرید باید به برچسب های موادغذایی توجه کرد تا بتوان غذاهای با میزان چربی کمتر انتخاب کرد. بعلاوه محصولات لبنی کم چرب یا جایگزین های لبنی در برنامه غذایی قرار گیرند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به جای سرخ کردن غذاها، غذاها باید بریان، کباب یا بخارپز شوند. بعلاوه روغن را با یک قاشق چایخوری میزان بگیرید تا میزان مصرف روغن کنترل گردد. بعلاوه چربی های قابل مشاهده قبل از پختن گوشت و بعلاوه پوست مرغ قبل از طبخ باید جدا شوند. بعضی از گوشت ها دارای چربی کمتری هستند و باید در برنامه غذایی قرار گیرند.
بعلاوه انجام بعضی از کارها می تواند موجب کاهش چربی های اشباع، گردد. برچسب های تغذیه ای که روی بسته بندی موادغذای وجود دارد باید در کانون توجه قرار گیرد؛ چرا که به میزان کاهش چربی اشباع شده یاری می نماید. همیشه دو مولفه اشباع و چربی نشاسته باید در کانون توجه قرار گیرند.
اگر میزان چربی نشاسته یا اشباع مواد غذایی بیش از 5 گرم اشباع در هر 100 گرم باشد، میزان چربی اشباع ماده غذایی زیاد است. اگر میزان چربی اشباع بین 1.5 تا 5 گرم اشباع در در 100 گرم باشد، میزان اشباع آن ماده غذایی میانه است. بعلاوه اگر میزان چربی اشباع یک ماده غذایی 1.5 گرم اشباع یا کمتر در هر 100 گرم باشد، میزان چربی اشباع این ماده غذایی کم است. این احتمال وجود دارد که میزان چربی اشباع شده در محصولات غذایی متفاوت باشد.
بعضی از راهکارهای خانگی می تواند میزان چربی اشباع شده خون را کاهش دهد. این راهکارها شامل استفاده از گوشت کم چرب و افزایش مصرف حبوبات و سبزیجات در پخت غذا باشد. بعلاوه به جای سرخ کردن سیب زمینی می توان آن را در فر با کمی روغن و با پوست پخت. قبل از خوردن مرغ نیز پوست آن را جدا کنید تا محتوای چربی اشباع آن کاهش یابد. تخم مرغ هم به صورت آب پز استفاده گردد و لبنیات کم چرب جایگزین لبنیات پرچرب گردد.
بعلاوه خودداری از افزودن خامه به قهوه و محدود کردن مصرف فست فودها از دیگر راهکارهای خانگی کاهش چربی اشباع خون به شمار میرود.
منبع: گردشبان