طرز تهیه خورش بامیه اصیل جنوبی
به گزارش وبلاگ رویال درام، کافی است یکبار خورش بامیه را به روش جنوبی ها آماده کنید تا خیال سرو کردن بامیه به هر روش دیگری از سرتان بیرون برود. اگر هوادار همیشگی غذاهای جنوبی هستید و هر چند وقت یکبار آشپزخانه تان بساط پخت قلیه ماهی، گمنه یا کته میگو را فراهم می کنید، مطمین باشید که از انتخاب این خورش خوش عطر و متفاوت هم پشیمان نمی شوید.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه جنوبی
- گوشت خورشتی (گوسفندی یا گوساله) 300 گرم
- بامیه 300 گرم
- لپه یک سوم پیمانه
- تمبر هندی 100 گرم
- پیاز یک عدد
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- سیر چهار حبه
- کره 50 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی
مرحله اول
ابتدا لپه ها را بشویید و بگذارید دو تا سه ساعت خیس بخورند. پیاز را خرد نموده و با میزانی روغن تفت دهید. سپس سیر را خرد کنید و میزانی فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کنید. حرارت را کم نموده و مواد را با هم تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ گردد. می بینید؟ انگار پختن غذاهای جنوبی بدون اضافه کردن عطر سیر به آنها ممکن نیست.
مرحله دوم
رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و دوباره مواد را تفت دهید تا خامی رب گرفته گردد. حالا گوشت را به صورت قیمه ای خرد نموده و به مخلوط رب و پیاز اضافه کنید. مواد را با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم
وقتی گوشت تغییر رنگ داد، لپه ها را اضافه کنید و حدود یک دقیقه بچرخانید. سپس به میزان کافی آب به مواد اضافه کنید تا گوشت و لپه با هم بپزند.
مرحله چهارم
تمبر هندی را با میزانی آب جوش رقیق کنید. سپس هسته های آن را جدا نموده و از صافی رد کنید تا مواد اضافی آن گرفته گردد. با انگشتانتان تمبرها را از هسته جدا نموده و در آب حل کنید. اگر لازم بود یکبار دیگر هم آب را به آنها اضافه نموده و مجددا از صافی رد کنید.
مرحله پنجم
بامیه ها را با کره تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. سپس وقتی گوشت و لپه پختند، همراه تمبر هندی به خورشت اضافه کنید. برای این که ترشی باب میل تان را تشخیص دهید. تمبر هندی را کم کم به خورش اضافه کنید.
در آخر صبر کنید تا خورشت جا بیفتد و طعم مواد به خورد هم بروند. خورشت بامیه جنوبی آماده است. امیدواریم لذت ببرید.
منبع: کتاب کاله