خورش ماست یک دسر اصفهانی

به گزارش وبلاگ رویال درام، خبرنگاران : طرز تهیه خورش ماست را به شما آموزش می دهیم.

خورش ماست یک دسر اصفهانی

خورش ماست از خورش های سالم است. طرز تهیه این خورش را مشاهده کنید.

به گزارش وبلاگ رویال درام، خورش ماست اصفهانی یکی از دسرهای خوشمزه و پر هوادار ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر اصفهان است. جالب است بدانید که این خورش اصیل ایرانی تنها خورشی است که به صورت دسر سرو می گردد.

البته خورش ماست به جهت اینکه دارای مواد تشکیل دهنده مقوی و کاملی است می تواند به عنوان یک وعده کامل غذایی هم مورد استفاده قرار گیرد. نکته دیگر در خصوص خورش ماست این است که این خورش طعمش هم با دیگر خورش ها فرق دارد و طعمی شیرین دارد.

با میزان موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر خورشت ماست تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزانی کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافی است میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید. ب

مواد لازم خورش ماست برای 4 نفر

پیاز میانه 1 عدد

شکر نصف پیمانه میانه

گلاب 1 قاشق سوپخوری

مغز گردو 1 قاشق غذاخوری

خلال بادام 1 قاشق غذاخوری

خلال پسته و زرشک برای تزیین

ماست پر چرب 3 پیمانه میانه

گوشت گردن گوسفند 250 گرم

زعفران دم نموده 1 قاشق سوپخوری

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه خورش ماست

برای تهیه خورش ماست اصفهانی ابتدا یک قابلمه مناسب را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید سپس پیاز را پس از گرفتن پوست از وسط نصف کنید و به قابلمه اضافه کنید. در ادامه گوشت گردن را به همراه کمی زردچوبه اضافه کنید و با حرارت زیاد اجازه دهید گوشت گردن مغز پخت گردد.

پس از اینکه گوشت گردن به خوبی پخت ، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گوشت را از قابلمه خارج کنید. استخوان های موجود در گوشت را با دقت خارج کنید ، سپس گوشت را داخل یک ظرف مناسب بریزید (ترجیحا ظرف مسی).

این مرحله مهم ترین مرحله پخت خورش ماست است و باید به خوبی آنرا انجام دهید. در این مرحله باید آنقدر گوشت را بکوبید تا رنگش مایل به سفید و کش دار گردد. اگر این کار را به خوبی انجام دهید خورش ماست شما کشدار و منسجم می گردد.

در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ماست پر چرب را به همراه شکر داخل قابلمه بریزید. در ادامه مواد را به خوبی مخلوط کنید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مداوم هم بزنید تا ماست حباب بزند و نزدیک به جوشیدن باشد.

پس از اینکه ماست به جوش آمد گوشت کوبیده شده را به قابلمه اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. پس از اینکه گوشت با دیگر مواد به خوبی مخلوط شد ، مغز گردو را به همراه خلال بادام ، زعفران دم نموده ، گلاب و میزانی نمک اضافه کنید.

چند دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا یکدست شوند سپس از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظرتان بکشید. خورش ماست را با خلال پسته و زرشک تزیین کنید و به مدت حداقل 12 ساعت در یخچال قرار دهید سپس سرو کنید.

یکی دیگر از نکات جالب در خصوص خورش ماست این است که این خورش بر خلاف دیگر خورش های معروف ایرانی به صورت سرد سرو می گردد. در صورت تمایل می توانید از زرده تخم مرغ و خامه هم برای خوشمزه تر شدن خورش ماست بهره ببرید.

خورش ماست با مرغ

در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید یا ترکیب گوشت قرمز را با ماست و شکر جالب نمی دانید می توانید این خورش را با گوشت مرغ تهیه کنید. برای 4 نفر کافیست 400 گرم گوشت مرغ بهره ببرید. مراحل پخت تفاوتی ندارد.

منبع: رکنا

به "خورش ماست یک دسر اصفهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورش ماست یک دسر اصفهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید