خوراکی هایی که باعث بوی بد دهان می شوند

به گزارش وبلاگ رویال درام، همه ما می دانیم که خوردن سیر و پیاز باعث بوی بد دهان می گردد اما اگر از مصرف این دو خوراکی خودداری می کنید و همچنان با مشکل بوی بد دهان روبرو هستید باید رژیم غذایی تان را با دقت بیشتری آنالیز کنید.

خوراکی هایی که باعث بوی بد دهان می شوند

گاهی اوقات بوی بد دهان به دلایل ژنتیکی شکل می گیرد اما مصرف منظم برخی از خوراکی های مختلف هم می تواند چنین مسئله ای را به وجود بیاورد. اگر نمی دانید کدام خوراکی ها باعث بوی بد دهان می شوند، حتما این مطلب را تا پایان بخوانید.

1. انواع مرکبات

باکتری های بوی زا به محیط های اسیدی علاقه دارند و درنتیجه کسانی که روزانه مقادیر زیادی از مرکبات را مصرف می نمایند باید منتظر بوی بد دهان باشند. این اتفاق مخصوصا زمانی تشدید می گردد که کسی به مشکل ریفلاکس اسید هم مبتلا باشد چون اسیدها در این حالت به گلو برمی گردند و بوی بدتری به وجود می آورند. اگر بعد از مصرف میوه های مرکباتی با مشکل بوی بد دهان روبرو می شوید، می توانید یک عدد آب نبات بدون قند بخورید تا این بوی بد را از بین ببرید.

2. مواد غذایی سرشار از پروتئین

خوردن بیش ازحد منابع پروتئینی می تواند باعث بوی بد دهان گردد زیرا بدن هنگام کوشش برای تجزیه ترکیبات پروتئینی باید آمونیاک فراوری کند. برای رفع کردن این بو باید مسواک بزنید اما اگر به مسواک دسترسی نداشتید، می توانید از خوراکی های حاوی زینک مانند اسفناج، دانه کدو تنبل و نخود بهره ببرید. این خوراکی ها به کنترل پلاک های جامانده روی دندان ها و کاهش بوی بد دهان یاری می نمایند.

3. کنسرو ماهی تن

برخلاف ماهی های تازه، کنسرو ماهی تن یا دیگر ماهی ها به مرحله اکسید شدن رسیده است و نسبت به عناصر مختلف واکنش نشان می دهد. بویی که با نام بوی ماهی از آن نام می بریم، به علت ترکیباتی به نام تری متیلامین ها شکل می گیرد. این ترکیبات در دهان باقی می مانند و بوی بدی به وجود می آورند، مگر این که با مایعات دیگر ترکیب شوند. بنابراین، مصرف خوراکی های اسیدی می تواند به رفع کردن بوی این ترکیبات یاری کند (مثل آبمیوه های اسیدی مثل آب لیموترش، آب پرتقال یا سرکه). اگر این نوشیدنی ها موثر نبودند، می توانید از آدامس های بدون قند برای کاهش فعالیت ترکیبات بوی زا بهره ببرید.

4. پنیر

بیشتر محصولات لبنی مانند پنیر حاوی اسیدهای آمینه ای هستند که نسبت به باکتری های دهانی واکنش نشان می دهند و باعث شکل گیری ترکیبات گوگردی و بوی زا می شوند. شستن دهان در این شرایط به نتیجه خاصی نمی رسد اما استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید به ازبین بردن باکتری های بوی زا یاری می نماید. اگر در این شرایط به مسواک دسترسی نداشتید، می توانید یک لیوان آب بنوشید تا ذرات باکتریایی بوی زا از دهان شسته شوند و به درون دستگاه گوارش منتقل شوند. استفاده از نخ دندان هم می تواند ذرات به جامانده را از فضای بین دندان ها خارج کند و شرایط بهتری را برای بوی دهان به وجود بیاورد.

5. کره بادام زمینی

کره بادام زمینی در گروه منابع خوب برای دریافت پروتئین گیاهی قرار می گیرد، اما قوام خمیری آن باعث می گردد که بزاق دهان نتواند ترکیبات پروتئینی آن را به سادگی تجزیه کند. بافت چسبناک کره بادام زمینی هم باعث می گردد که ذرات این خوراکی برای ساعت های طولانی در فضای دهان و دندان باقی بمانند. بنابراین، اگر می خواهید کره بادام زمینی مصرف کنید باید به مسواک دسترسی داشته باشید تا بتوانید ذرات به جامانده از آن را از فضای بین دندان ها خارج کنید و اندازه باکتری های به جامانده در دهان را کاهش دهید.

6. قهوه

قهوه می تواند یکی از نوشیدنی های سالم برای مصرف روزمره باشد اما مصرف آن در اولین دقایق صبح می تواند باعث خشکی دهان و کاهش جریان بزاق گردد که درنهایت با رشد باکتری های بوی زا و باقی ماندن بیشتر آنها در فضای دهان همراه خواهد بود. بنابراین، اگر هر روز صبح قهوه می نوشید، حتما مصرف آب ساده را هم پس از مصرف قهوه جدی بگیرید. آب مثل یک عامل پاک نماینده ساده عمل می نماید و نقش موثری در حل کردن ذرات بوی زا دارد.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرارو

به "خوراکی هایی که باعث بوی بد دهان می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوراکی هایی که باعث بوی بد دهان می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید