با دوری از این خوراکی ها روند پیری را به تعویق بیندازید
به گزارش وبلاگ رویال درام، کمتر کسی است که از تاثیر تغذیه در سلامت جسم و روح بی خبر باشد. سالم پیر شدن و کمتر تاثیر گرفتن از سن و سال هم از این قاعده مستثنا نیست؛ اگر شما هم دلتان می خواهد کمتر تحت تاثیر آثار افزایش سن قرار بگیرید، بهتر است تغذیه ای سالم و متنوع داشته باشید.
به گزارش بهداشت نیوز، در ادامه فهرست دوازده گانه ای را در اختیارتان می گذاریم که با دوری از آنها دیرتر و بهتر پیر می شوید.
غذاهای پرادویه
غذاهای تند باعث متورم شدن رگ های خونی و حتی شکستن آنها می شوند که منجر به ایجاد لکه های بنفش روی صورت شما خواهد شد. اگر مبتلا به روزاسه هستید که در زنان بعد از یائسگی شایع است، گرمای ناشی از ادویه می تواند باعث تشدید آن گردد. بعلاوه غذاهای پرادویه دمای بدن شما را بالا می برد، بنابراین برای خنک شدن عرق می کنید. هنگامی که عرق با باکتری های روی پوست شما مخلوط می گردد، می تواند باعث ایجاد جوش و لکه گردد.
مارگارین
پوست بزرگترین عضو بدن شماست و هر چیزی که می خورید روی آن تاثیر می گذارد. بیشتر مارگارین ها، به خصوص نوع جامد، دارای چربی ترانس هستند. آنها کلسترول بد شما را افزایش و نوع خوب آن را کاهش می دهند و در سراسر بدن شما التهاب ایجاد می نمایند. التهاب با بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است، دو وضعیتی که می توانند ظاهری پیر به شما بدهند.
سودا و نوشابه های انرژی زا
هر چه نوشابه ها و نوشیدنی های انرژی زای بیشتری مصرف کنید، سلول های بافت های شما سریع تر پیر می شوند. در ضمن، آنها کالری و شکر اضافه بیشتری نسبت به هر نوشیدنی دیگری دارند. این قند در ترکیب با باکتری های موجود در دهان، اسیدی را تشکیل می دهد که مینای دندان شما را از بین می برد و باعث پوسیدگی می گردد. دیگر معایب آنها شامل افزایش وزن و خطر بالای سکته مغزی و زوال عقل است.
غذاهای یخ زده
یک شام منجمد می تواند نیمی از سدیم یک رژیم غذایی سالم روزانه را تامین کند. وقتی بیش از حد نمک دارید، بیش از حد معمول آب می نوشید و کلیه هایتان پرکار می شوند. هر آب اضافی به مکان هایی در بدن شما منتقل می گردد که نمک کمتری دارند، مانند صورت و دست ها. و به این ترتیب، پف نموده به نظر می رسید.
نوشیدنی های الکلی
الکل آب بدن شما را کم می نماید که تاثیر زیادی روی پوست شما می گذارد. حتی اگر یک لیوان بزرگ آب بنوشید، این آب دیرتر از همه به پوست می رسد. وقتی به مقدار کافی پوستتان سیراب نمی گردد، خشک به نظر می رسد و نمی تواند از خود در برابر چین و چروک دفاع کند.
غذاهای فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده، مانند بیکن، سوسیس، ژامبون و کالباس، پخته یا نمک زده می شوند تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. سدیم و نگهدارنده های شیمیایی باعث التهاب می شوند، التهابی که می تواند بدن شما را از تعادل خارج کند. کمی التهاب خوب است: به بهبود سلول های شما یاری می نماید اما مصرف بیش از حد آن می تواند باعث بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت گردد.
غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده، در حمامی از روغن آماده می شوند. این حمام رادیکال های آزاد یا مولکول های ناپایدار را تقویت می نماید؛ رادیکال های آزادی که به مولکول های دیگر سلول های شما آسیب می رسانند و سال ها به سن پوست شما اضافه می نمایند. رادیکال های آزاد را در غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ نموده، موزارلا سوخاری، دونات و… پیدا می کنید.
شیرینی جات
تنها غذاهای سرخ شده نیستند که به پوست شما آسیب می زنند. محصولات پخته شده مانند کلوچه ها و کیک ها هم سرشار از چربی های مسدود نماینده عروق هستند که باعث افزایش وزن می گردد. وجود قند بالا در این خوراکی ها می تواند باعث دیابت، فشار خون بالا و پوسیدگی دندان گردد.
گوشت های زغالی
سرخ کردن یا کباب کردن گوشت در دمای بالا باعث ایجاد محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته می گردد. سطوح پایین گلیکاسیون پیشرفته خوب است (بدن شما آنها را فراوری می نماید)، اما مقادیر زیاد موجود در گوشت های زغالی باعث التهاب می گردد، التهابی که باعث بیماری های قلبی و دیابت خواهد شد.
کافئین
کافئین ادرارآور است: مغز شما و احتیاج شما به ادرار کردن را تحریک می نماید. این اتفاقات می تواند باعث کم آبی بدن گردد. وقتی آب کافی نداشته باشید، پوست شما ترشح سموم را متوقف می نماید. این فرآیند شما را مستعد خشکی پوست، پسوریازیس و چین و چروک می نماید.
شربت ذرت با فروکتوز بالا
شربت ذرت با فروکتوز بالا، شیرین نماینده نوشابه ها و نوشیدنی های میوه ای است. در میان بسیاری دیگر از معایبی که برای سلامتی دارد، یک ایراد دیگر هم دارد. توانایی بدن شما را در استفاده از مس، که به تشکیل کلاژن و الاستین یاری می نماید و پوست شما را سالم نگه می دارد، دچار تداخل می نماید. بعلاوه پر از کالری است و شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی قرار می دهد.
آگاو
اگرچه آگاو (که شهد آن به عنوان شیرین نماینده طبیعی استفاده می گردد) برای بدن شما بهتر از شیرین نماینده های مصنوعی است، اما 90 درصد آن از فروکتوز تشکیل شده است، نوعی قند که فقط در کبد شما تجزیه می گردد. هنگامی که کبد شما بیش از حد کار می نماید، فروکتوز را به چربی تبدیل نموده و رادیکال های آزاد بیشتری فراوری می نماید، ترکیباتی که به سلول های شما آسیب می رسانند و باعث پیری زودرس می شوند.
منبع: فرارو