توزیع یارانه بین همه اقشار اشتباه محض است
به گزارش وبلاگ رویال درام، یک عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، در نامه ای به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام توزیع یارانه ها بین کل آحاد ملت از هر طبقه و هر قشری را اشتباه محض دانست.
به گزارش وبلاگ رویال درام به نقل از خانه ملت، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نامه ای به محسن رضایی در مورد توزیع یارانه ها بین آحاد مردم نوشت، که به توضیح زیر است:
جناب آقای دکتر سردار محسن رضایی
با عرض سلام و قبولی عزاداری هایتان در ماه حزن و اندوه، ماه محرم و در پی مصاحبه جنابعالی و متعاقبا دفاع جانانه در صفحه اینستاگرام شخصی تان از پرداخت یارانه یک صد هزار تومان به هر ایرانی، آنهم در شرایط مالی و درآمدی کشور در زمان فعلی، تعجب قاطبه اقتصاددانان و مطلعین به منابع درآمد و هزینه کشور را برانگیخت . فلذا تصورم آنست که ذکر چند نکته می تواند خالی از لطف نباشد! و انتظار دارم برخلاف رویه های قبلی که اگر انتقادی از جنابعالی صورت پذیرد سایت خبرگزاری منتسب به آن جناب آغاز به حمله های غیر اخلاقی می نماید. حداقل در این مورد پاسخ منطقی و مستدل برای تنویر افکار عمومی ارائه شود.
1- از آن شخصیت فرهیخته که بنده آن را به نوعی ذخیره انقلاب و یادآور عرصه های خون و آتش و ایستادگی و ایثار می دانم بعید بوده و هست که مطلبی عنوان شود که از آن بوی رفتار پوپولیستی به مشام برسد. مخصوصا اینکه فرموده اید احساس خطر کرده اید و لباس رزم پوشیده اید و قصد کاندیداتوری ندارید البته قطعا در فراز دیگری می بایست آماده پاسخ باشید که در چه مرحله ای احساس خطر نکردید که لباس رزم برون آوردید؟ و حال چه شده است که این احساس خطر شما را به پوشیدن دوباره لباس مقدس سپاه وادار کرده؟ ولی نتیجه اینکه نمی خواهید در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمائید پس چرا اینگونه اظهارنظرها را آغاز کرده اید؟ و آن هم با عرض پوزش غیرعلمی؟
2- جناب آقای دکتر، جنابعالی قطعا بهتر از هر کسی می دانید که هدف از هدفمندی حامل های انرژی به عبارتی خلاصه تر : صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی بود و با افزایش قیمت حامل های انرژی به همان میزان که از هزینه های دولت کسر می شد به همان میزان نیز برای دولت درآمد ایجاد می شد که اولا توزیع تمام این درآمد در بین کل آحاد ملت از هر طبقه و هر قشری اشتباه محض بود ثانیا این درآمد می بایست برای زخم های دیگر مملکت که برای آن پولی نداشتیم هزینه می شد و قرار بود صرفه جویی صورت پذیرد نه اینکه چاه دیگری حفر شود! ثالثا اگر کل درآمد حاصل از صرفه جویی حامل های انرژی در بین تمامی حدود 76 میلیون نفر کشور به صورت مساوی توزیع می شد به هر نفر کمتر از 14 هزار تومان می رسید نه 455.000 ریال!؟ و این تخلف آشکار در دولت دهم به وقوع پیوست و متاسفانه کماکان ادامه دارد، در واقع جنابعالی که نمی بایست خارج از قانون برنامه ای ارائه نمایید و مناسب نیست دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از الفبای قانون هدفمند کردن حامل های انرژی که جای خود را به مرور زمان به هدفمند کردن یارانه ها داد! و اتفاقا اشتباه از همین نقطه بروز کرد و همگان سکوت کردند بی اطلاع باشید و به جای ساماندهی حامل های انرژی و سیاست کاهش در مصرف، تمام انرژی مسئولین شده است تهیه منابع و توزیع آن و جالب اینکه هدف اصلی گم شده است و جالب تر اینکه عزیزی قبل از طلوع آفتاب بدون هرگونه محاسبه ، رقم آن را 150 درصد افزایش می دهد و از آن دفاع هم می نماید! امیدوارم از این نوشتار ناراحت نشوید چون وقتی خواندم شما به دنبال باقی ماندن و پا برجا شدن مفهوم یارانه هستید متوجه شدم اختلاف من و شما در مفهوم اصلی است!؟ البته اگر استعلامی از مرکز آمار ایران به استناد شاخص قیمت مصرف نماینده در مناطق شهری و روستایی برای تثبیت قدرت خرید یارانه دی ماه 89 در سال مثلا 95 انجام می دادید هرگز بی محابا عدد یک صد هزار تومان را بر زبان نمی آوردید!
3- در حال حاضر بیش از 75 میلیون نفر ایرانی یارانه دریافت می نمایند که در صورت حذف یارانه سه دهک بالایی، معادل ماهانه 45500 تومان از حدود 22.5 میلیون نفر و حداکثر اضافه کردن همان مبلغ یعنی 45500 تومان به یارانه سه دهک پائین درآمدی (22.5 میلیون نفر) یارانه جدید سه دهک پائین می شود بصورت نقدی 91 هزار تومان نه یک صد هزار تومان !؟ ضمن اینکه چهار دهک میانی (حدود 30 میلیون نفر) هیچگونه افزایشی نخواهند داشت و همان 45500 تومان را دریافت خواهند نمود خلاصه اینکه بنده نمی دانم از چه رابط ریاضی استفاده کرده اید؟ و همه 52.5 میلیون نفر (هفت دهک) را یک صد هزار تومان مشمول کرده اید خواهشمندم شفاف سازی نمائید.
4 - جناب آقای دکتر منابع حاصل از اصلاح قیمت حامل های انرژی در سال 1394 معادل 980/331 میلیارد ریال و مجموع یارانه نقدی و غیرنقدی پرداختی معادل 206/418 میلیارد ریال بوده بعبارتی مبلغ 226/86 میلیارد ریال کسری تامین یارانه نقدی وجود داشته و این مبلغ از محل ردیف های متفرقه (بودجه عمومی) برای پرداخت یارانه نقدی استفاده شده است . بعبارتی سایر برنامه ها تعطیل و حذف شدند که یارانه نقدی معادل تعهدی هر نفر 45500 تومان پرداخت شود . ملاحظه می فرمایید اینها عدد و رقم فرضی نیست این ها عدد و رقم عمل شده و پرداخت شده است ترا بخدا بفرمائید اینگونه نقل قول های غیرکارشناسی از فردی که دکترای اقتصاد دارد و کاندیدای ریاست جمهوری بوده حاصل تراوش از چه تفکر و خاستگاهی است؟
5 - جناب آقای دکتر انتظار می رود جنابعالی بعنوان دبیر یکی از مراجع بزرگ تصمیم گیری در کشور بر ابتدایی ترین و حداقل جدیدترین قوانین وضع شده اشرافیت داشته باشید. توصیه می کنم بدون فوت وقت بند د تبصره (14) قانون بودجه سال 1395 مبنی بر نحوه هزینه منابع حاصل از حذف یارانه ها را مطالعه فرمایید تا خدای ناخواسته متهم نشوید که بدون اطلاع از قوانین اظهار نظر کرده اید و فقط به خاطر جلوگیری از تطویل شدن این نامه اشاره وار قانون مذکور را به توضیح ذیل اعلام می نمایم.
منابع حاصل از حذف سه دهک بتوضیح ذیل می بایست طبق قانون بتوضیح ذیل هزینه شود:
سی درصد (30%) جهت یارانه سود تسهیلات اشتغال با اولویت خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام (ره) و بهزیستی و ایثارگران و رزمندگان معسر و فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان
سی و پنج درصد (35%) جهت پرداخت یارانه سود تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی، گردشگری و صادراتی
پانزده درصد (15%) جهت حمایت از نوسازی صنایع با رویکرد کاهش مصرف شدت انرژی
بیست درصد (20%) جهت ارائه مشوقها و زیرساخت های صادراتی
لذا ملاحظه می فرمایید با استناد به بند د تبصره (14) قانون بودجه سال 1395، عملا دولت از محل منابع ناشی از حذف یارانه افراد پردرآمد نمی تواند یارانه سایر افراد را افزایش دهد و حداقل عملا موضوع افزایش یارانه نقدی در سال 1395 منتفی خواهد بود.
برادر خوب و دلسوزم جناب آقای دکتر سردار محسن رضایی که حفظ حرمت جنابعالی بر همگان واجب است ولی برخی اوقات نصیحت یک سرباز به فرمانده خود هم می تواند مفید باشد (بنده خودم را همواره سرباز جزء نظام می دانم) سعی کنیم جهان جلوی چشممان را نگیرد. دلمان برای کشور بسوزد؛ به قول خودتان که در جریان فتنه سال 1388 سربلند بیرون آمدید و گفتید همگان زیر چتر ولایت جمع شوند، جمع شویم و دولت را جزئی از حاکمیت بدانیم و با بیان غیرکارشناسی و عجولانه برای نظام تعهد ایجاد نکنیم و سطح توقعات مردم را بی جهت بالا نبریم و شما که در روزهای سخت همراه و پاسدار نظام بودید در ادامه هم حافظ این نظام ولایی و شهدایی باشید و ما هم کوشش خواهیم کرد سرباز جزء نظام و ولایت مدار باقی بمانیم (ان شاء الله).
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات
نماینده مردم شریف شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی
منبع: خبرگزاری ایسنا