باترمیلک چیست؟ چگونه در منزل آن را درست کنیم؟
به گزارش وبلاگ رویال درام، باترمیلک کمی غلیظ تر از شیر بوده و طعمی شبیه ماست یا دوغ دارد. از آن برای تهیه غذا، کیک و شیرینی استفاده می گردد و علاوه بر اینکه با روش سنتی در خانه قابل تهیه است، به صورت آماده هم در بازار وجود دارد. باترمیلک های قدیمی خانگی محصول مایع به جای مانده از فرآیند کره گیری بودند. با درنظر گرفتن این که در فرآیند کره گیری به روش سنتی از تمام چربی استفاده می گردد، می توان حدس زد که باترمیلک خانگی هیچ چربی نداشته است. مایع ترش مزه حاصل از فرآیند کره گیری که به مدت یک شب مانده و تخمیر شده، موجب تبدیل شیر به اسید لاکتیک می گردد. اسید لاکتیک به وجود آمده در باتر میلک باعث بهتر شدن طعم آن می گردد. این روزها این محصول به شکل صنعتی ساخته می گردد و فراوری آن با روش قدیمی کمی تفاوت دارد. در تهیه باتر میلک صنعتی ابتدا یک باکتری به شیر کامل پاستوریزه یا شیری که چربی آن گرفته شده است اضافه می گردد. بعد از اضافه شدن باکتری، شیر بین 12 تا 14 ساعت در دمای پایین تر از 20 درجه سانتی گراد به منظور تخمیر شدن نگهداری می گردد. به این روش فراوری Cultured Buttermilk گفته می گردد. باترمیلک های موجود در فروشگاه ها اسیدی تر و غلیظ تر هستند و رایحه قوی و تندی نسبت به نمونه خانگی دارند. در ادامه همراه باشید تا به شما بگوییم که باترمیلک چیست و چگونه می توان در خانه آن را تهیه کرد.

باترمیلک چیست و چه ارزش غذایی دارد؟
همان طور که گفتیم باتر میلک کمی از شیر غلیظ تر بوده و طعم آن شبیه به ماست یا دوغ است. به همین علت به آن آب دوغ هم می گویند. باترمیلک یک منبع سرشار از پروبیوتیک است و مانند ماست یا کفیر از باکتری های فعال تشکیل شده است. این باکتری ها فرآیند هضم را بهبود می دهند، به تغذیه سالم یاری نموده و به حل مسائل گوارشی مانند نفخ شکم، بیماری کرون یا رفلاکس معده یاری می نمایند. محصولی که استفاده می کنید حتما باید دارای باکتری های فعال و زنده باشد. باتر میلک پاستوریزه ممکن است در طول فرآیند فراوری، باکتری های مفید را از دست داده باشد.
آیا می توان بدون شیر باترمیلک درست کرد؟
چرا که نه! ماهیت اغلب شیرهای جایگزین مثل شیر بادام، شیر سویا و شیر نارگیل تنها با میزان کمی آب لیمو تغییر می نماید. این فرآیند با شکستن امولسیون یا کلوئید به بخش های بزرگ تر و ایجاد لخته، خامه و انعقاد به وسیله فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی صورت می گیرد. بنابراین می توانید به همان دستور از شیرهای دیگر هم باترمیلک بگیرید، مخصوصا اگر قصد درست کردن غذا یا دسر برای کسانی را دارید که حساسیت غذایی دارند.
آیا جای باترمیلک و شیر را می توان در تهیه غذاها عوض کرد؟
هم بله هم خیر. باترمیلک را می توان در بسیاری از دستورهای غذایی جایگزین شیر کرد، بااین حال باترمیلک غلظت بیشتر و رطوبت کم تری نسبت به شیر دارد. بنابراین در دستوری که از شما یک پیمانه شیر خواسته است می توانید یک یا دو قاشق باترمیلک بیشتر بهره ببرید. به همین ترتیب، اگر در دستور تهیه غذا از شما یک فنجان باترمیلک خواسته شده و قصد دارید شیر ساده را جایگزین باترمیلک کنید، باید یک یا دو قاشق کم تر از باترمیلک بهره ببرید.
چگونه در خانه باترمیلک درست کنیم؟
برای تهیه این ماده در خانه شیر را با آب لیمو یا سرکه ترکیب کنید. در ازای هر یک پیمانه شیر، یک قاشق غذاخوری آب لیمو اضافه کنید.
شیر و آبلیمو را در مخلوط کن بریزید. اجازه دهید مخلوط کن برای چند دقیقه خوب شیر و آب لیمو را ترکیب کند.
ترکیب به دست آمده را کنار بگذارید و اصطلاحا استراحت دهید تا دلمه ها ایجاد شده و شیر لخته گردد. سپس آن ها را هم بزنید تا یک دست گردد. باترمیلک شما آماده استفاده است و می توانید از آن در شیرینی پزی یا در موارد مورد احتیاج دیگر خود بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله