ملکی: نتایج تیم های پایه تکواندو در مسابقات جهانی و آسیایی خوب و قابل دفاع بود، با پولادگر مشکل شخصی ندارم
به گزارش وبلاگ رویال درام، حسن ملکی، سرمربی سابق تیم ملی تکواندو تأکید کرد که با رئیس فدراسیون تکواندو مشکل شخصی ندارد و دیدگاه های متفاوت آنها مشکل ساز شده است.
حسن ملکی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی وبلاگ رویال درام، درباره نتایج تیم ملی تکواندو نونهالان در مسابقات قهرمانی آسیا و پیکارهای جهانی گفت: عملکرد نونهالان کشورمان در دو رویداد فوق انصافاً خوب و قابل دفاع بود. در جهان به رقابت های نونهالان به صورت جشنواره نگاه می نمایند و حضور تیم ها در این مسابقات به دلیل ایجاد انگیزه و تشویق صورت می گیرد تا در آینده از این ورزشکاران در رده های سنی بالاتر استفاده نمایند، اما متأسفانه در ایران برعکس است.
وی توضیح داد: در اکثر رشته های ورزشی حضور ورزشکاران در رده های سنی پایه در رویدادهای جهانی یا بین المللی بایستی با مدال و ایستادن روی یکی از سکوهای قهرمانی همراه باشد. این موضوع باعث فشار و استرس بیش از حد و بعضاً آسیب های جدی ورزشی برای این رده سنی را به همراه دارد. موضوع مهم تر عدم راهیابی اکثر ورزشکاران در رده سنی پایه به تیم های ملی بزرگسالان است.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو تأکید کرد: با نگاهی به آمار ورزشکارانی که در سال های مختلف برای کشورمان در رده های سنی پایه در رقابت های آسیایی یا جهانی کسب عنوان و مدال نموده اند، می توان دریافت که راستا تعیین و برنامه ریزی دقیق و هدفمندی برای راهیابی این استعداد ها به رده سنی بزرگسالان از سوی فدراسیون ها و حتی وزارت ورزش و جوانان تدوین نشده است.
ملکی اضافه نمود: بسیاری از ملی پوشان نونهال به رده سنی نوجوان راه پیدا می نمایند و درصد کمی از آنها را هم می بینیم که به تیم های بزرگسالان راه پیدا نموده و توانسته اند برای کشورمان افتخارآفرینی نمایند. واقعیت این است که نگه داشتن و رساندن ورزشکار از رده پایه به بزرگسال یک علم است و ساز و کار خودش را دارد و احتیاج به تشکیل کارگروه و آنالیز همه جانبه این مسائل دارد.
وی در مورد حضور در تمرینات تیم ملی تکواندو و تبریک عناوین قهرمانی تیم های پایه گفت: تمام زندگی من تکواندوست و هیچ مشکل شخصی با کسی ندارم. سابقه ورزشی من کاملاً تعیین است و جز پنج نفر نخستی هستم که خارج از ارتش تکواندو را آغاز کردم و تا حالا نیز ادامه داد ه ام. مشکل من با فدراسیون مشکل دیدگاهی است. خیلی از دوستان از من دلیل حمایتم از تیم ملی را سؤال می نمایند و برخی نیز گله مند هستند و به من ایراد می گیرند که چرا از تیم ملی تکواندو حمایت می کنم.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو توضیح داد: در جواب این دوستان بارها گفته ام که فریبرز عسکری برخلاف برخی از سرمربیان گذشته، اخلاق گراست و حرمت بزرگان و پیشکسوتان این رشته را نگه می دارد. عسکری به نتایج تیم ملی منصفانه نگاه می نماید و هرجا احتیاج باشد و نتیجه خوب نگیرد عنوان می نماید که اولین منتقد به عملکردش است. سرمربیان گذشته هر وقت که نتیجه نمی گرفتند سعی در توجیه عملکرد خود داشتند، ولی عسکری مسئولیت پذیر است.
ملکی با انتقاد از عملکرد کمیته فنی فدراسیون تکواندو گفت: در 20 سال اخیر حتی دو مصوبه هم در کمیته فنی فدراسیون تصویب نشده است که باعث شده باشد تکواندو ایران یک قدم به جلو بردارد. نتیجه گرایی آفت ورزش است و متأسفانه این موضوع را در تکواندو هم شاهد هستیم. باید در هدف گذاری نتیجه گرا نبوده و عملگرا باشیم. سیستم ما مشکل دارد. نباید تنها برد و باخت مهم باشد. ورزشکار باید از مبارزه لذت ببرد، آن وقت است که نتیجه هم حاصل می گردد.
وی ادامه داد: نباید ورزشکار را مجبور به وزن کم کردن زیاد کنیم. در گذشته برای وزن کم کردن حتی به ما اجازه خوردن آب را هم نمی دادند و این موضوع باعث شده بود که شب ها خواب آب را ببینیم! وزن کردن زیاد برای رده سنی نونهالان توصیه نمی گردد و بسیاری از آسیب های ورزشی از وزن کردن های غیراصولی است. خانواده تکواندو تنها نتیجه گرایی را دوست ندارند. اینکه می گویند تکواندوکار نونهال در این رده سنی مانند بزرگسالان پا می زند اشتباه است، چرا که این تکواندوکار در آینده دیگر چیزی برای یاد گفتن ندارد و انگیزه اش کم می گردد.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو در پاسخ به این پرسش که اگر خودش سرمربی تیم ملی باشد قهرمانی را دوست ندارد، گفت: اگر من هم سرمربی تیم ملی بودم دوست داشتم تیمم قهرمان گردد، ولی به چه قیمتی؟ این قیمت مهم است. قبول دارم که ورزش ایران نتیجه گراست، اما بیشتر از همه این مهم در تکواندو دیده نمی گردد. باید آنالیز کرد دلیل اینکه این همه ورزشکاران ما آسیب می ببیند چه چیزی است؟ آیا به این خاطر نیست که وزن زیادی را کم می نمایند؟!
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو در انتها در مورد اینکه حاضر است در صورت دعوت پولادگر در جلسه کمیته فنی حضور داشته باشد، گفت: من دشمن هیچ کسی نیستم و برای پولادگر احترام خاصی قائلم و معتقدم اگر به ایشان بی احترامی کنم به خودم این کار را نموده ام. من دشمن هیچ شخصی نیستم، اما شاید از لحاظ مدیریت و فنی با پولادگر اختلاف نظر داشته باشم. همین جا از آقایان کمیته فنی، سازمان تیم های ملی و کادرفنی دعوت می کنم در یک جلسه در مورد این موضوع که چرا اکثر نفرات مدال آور ما در رده پایه در بزرگسالی گم می شوند، بحث کنیم. من هم چرایی این موضوع را می دانم و هم راهکارش را بلد هستم و حاضرم با این آقایان بحث کنم.
منبع: خبرگزاری تسنیم